Persbericht

Ondersteuning van het personeel van rustoorden (en verzorgingstehuizen): de "Welzijn"-Workshops van GIBBIS geselecteerd door het Fonds Dr. Daniël De Coninck (Koning Boudewijnstichting).

GIBBIS is verheugd over de beslissing van de jury van het Fonds Dr. Daniël De Coninck om haar project "Workshops Welzijnvoor het personeel van haar rustoorden te selecteren en een bedrag van 27.000 euro toe te wijzen.

Het filantropisch gebaar van het Fonds Dr. Daniël De Coninck, gewijd aan het welzijn van het verzorgend personeel en ondergebracht bij de Koning Boudewijnstichting, biedt de 1.292 werknemers in de 15 rustoorden (Brusselse en Waalse) die lid zijn van GIBBIS (www.gibbis.be/nl/onze-leden) een ondersteuning op het vlak van fysiek en psychisch welzijn, door zittende massagesessies en groepsworkshops over expressie en beheer van emoties. Het zal worden uitgevoerd met de hulp van Catherine Bauraind, een verpleegster en massagetherapeute die gespecialiseerd is in het begeleiden van patiënten en hun families, en Nathalie Hanot, een psychologe die actief is in de equipeopleiding om "interne spanningen te ventileren en de praktijk van de psychologische hygiëne te ontwikkelen".

Pierre DEMANET, ondervoorzitter van de groep rustoorden en rust- en verzorgingstehuizen, heeft actief meegewerkt aan de uitwerking van het project. Hij getuigt: “Het gefinancierde project is een zeer concrete maatregel voor het personeel van de bij GIBBIS aangesloten rustoorden in alle functies. Het werd gekozen in rechtstreeks overleg met dit personeel op de werkvloer, die de noodzaak van erkenning en ondersteuning voor elke werknemer benadrukt. Ondanks de indrukwekkende motivatie zijn de tekenen van vermoeidheid duidelijk zichtbaar. Het doel van het project is de werknemers te ontlasten door hen in staat te stellen de druk, stress, angst en spanning te verlichten die zich tijdens de Covid-19-crisis hebben opgehoopt. GIBBIS heeft hier een topprioriteit van gemaakt".Patricia LANSSIERS, algemeen directeur van GIBBIS, reageert op dit uitstekende nieuws: "Het personeel van de rustoorden is tijdens deze crisis zeer zwaar op de proef gesteld. Dit project stelt ons in staat om onze erkentelijkheid te vertalen in een onmiddellijke concrete ondersteuning van al diegenen die de bewoners en hun familieleden in de afgelopen weken hebben begeleid. GIBBIS bedankt van harte het Fonds Dr. Daniël De Coninck (Koning Boudewijnstichting)".


Contactpersoon
Patricia Lanssiers, Algemeen directeur
T +32 2 669 41 11
DirGen-AlgDir@gibbis.be

Persbericht Koning Boudewijnstichting
www.kbs-frb.be/nl/Newsroom/Press-releases/2020/20200526AJWZCDeConinck