Memorandum 2024

 

Memorandum GIBBIS

Raadpleeg vanaf nu ons volledig memorandum of de samenvatting ervan via onderstaande links. GIBBIS blijft ter beschikking om verder uit te wisselen over zijn voorstellen. Raadpleeg het hier!

Veel leesplezier! 


Nieuws

Alle nieuws
 • 05 maart 2024
  Salon de la formation op 26 en 27 maart

  Bezoek de GIBBIS stand voor de zorgberoepen!

  Ben je op zoek naar een nieuwe job of een carrièreswitch? De zorgsector is op zoek naar nieuwe talenten voor allerlei zinvolle en werkzekere beroepen.

 • 15 november 2023
  Persbericht

  Brusselse en Belgische ziekenhuizen massaal in het rood

  Wanneer zal de overheid reageren?

  De jaarlijkse MAHA-studie van Belfius toont voor boekjaar 2022 een dramatische verslechtering van de financiële situatie van de Belgische algemene ziekenhuizen.

  Bijna 60% van de algemene ziekenhuizen ging in 2022 in het rood. Dit is een verdubbeling vergeleken met vorig jaar. Voor GIBBIS, die de Brusselse ziekenhuissector vertegenwoordigt, is dit de kroniek van een aangekondigde catastrofe. Een situatie die eerder vroeg dan laat een impact zal hebben op de kwaliteit van de zorg. Het is tijd om nu te handelen!

 • 16 oktober 2023
  Persbericht

  Het gezondheidszorgbudget 2024

  Reactie van GIBBIS

  Maandag heeft de Algemene Raad op voorstel van de federale Regering de begroting voor 2024 goedgekeurd. GIBBIS, de federatie van Brusselse zorginstellingen, verwelkomt de inspanningen die geleverd worden om het personeel in de gezondheidszorg te ondersteunen, maar betreurt dat er zo weinig middelen worden toegekend aan de ziekenhuizen, ondanks de precaire situatie waarin ze zich bevinden.

Plan d'attractivité 2023

Globaal attractiviteitsplan in 25 acties

Ontdek vanaf nu ons volledig attractiviteitsplan. Raadpleeg het hier!.

Veel leesplezier! 


Activiteitenrapport 2022

RA2022 homebanner NL

Nadenken over verandering 

Twee Franstalige humoristen zeiden ooit: “Il vaut mieux penser le changement que changer le pansement”. 
Al onze activiteiten staan opgenomen in ons activiteitenrapport, raadpleeg het hier!

Veel leesplezier! 


animation

 

twitter

Volg ons op Twitter!

@GIBBIS_asbl_vzw

Leden

RSS (RIZIV)

Terug Naar Werk-fonds biedt nieuwe perspectieven voor mensen in arbeidsongeschiktheid Van wie de arbeidsovereenkomst beëindigd is door de werkgever omwille van medische overmacht en arbeidsongeschikt is, kan vanaf 1 april 2024 een beroep doen op het Terug Naar Werk-fonds voor onder andere het inkopen van loopbaanbegeleiding of gepersonaliseerde coaching via erkende dienstverleners. Werkgevers zijn verplicht een storting van 1800 euro te doen in dit Terug Naar Werk-fonds bij de beëindiging van een arbeidsovereenkomst op hun initiatief door medische overmacht.
Tarieven uithangen verplicht voor bepaalde zorgverleners Met de wet van 27 oktober 2021 werd voorzien in een verplichting voor zorgverleners om de tarieven van hun meest gangbare vergoedbare verstrekkingen te afficheren (bepaald op het niveau van de hele discipline).
Uiteraard wanneer een patiënt zorg krijgt, is het belangrijk dat die weet wat die moet betalen. Zo kan die een geïnformeerde beslissing nemen over hun behandeling. 
Daarom hebben we affiches ontwikkeld waarmee u uw patiënten gemakkelijk kan informeren over de prijs van de meest gebruikelijke verstrekkingen in uw discipline. Read More
‘Breng je identiteitskaart mee naar het ziekenhuis: de goede reflex’: communicatiecampagne over het nut van de identiteitskaart in het ziekenhuis In samenwerking met de ziekenhuizen en de ziekenfondsen lanceren we een communicatiecampagne over de voordelen van het meebrengen van de identiteitskaart naar het ziekenhuis voor patiënten.
Eerste artsen stappen in de new deal voor de huisartsenpraktijk op 1 april 2024 Het Verzekeringscomité heeft de kandidaturen van 48 huisartspraktijken aanvaard voor het nieuwe organisatie-en financieringsmodel ‘new deal’. 48 pioniers zullen vanaf 1 april 2024 op deze nieuwe manier werken.Praktijken die later nog interesse hebben, hoeven niet te wachten op een nieuwe oproep. Vanaf nu kunnen praktijk zich op elk moment melden bij het RIZIV om het proces te starten. We voorzien elk trimester een startdatum voor praktijken die instappen.